Jaceņuks: Donbasa atgūšanai būs vajadzīgi gadi (12)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kontroli pār Donbasu Ukraina atgūs tad, kad tai būs pietiekami daudz iespēju, taču tas prasīs vairākus gadus, paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Teritoriju atgūšana, kurās saimnieko teroristi, nav viena gada darbs, mēs tās atgūsim tad, kad kļūsim spēcīgi,» sarunā ar Ļvovas universitāšu studentiem norādīja Jaceņuks.

Pēc viņa teiktā, Minskas vienošanās bija solis pretim mieram, mēģinājums paradīt civilizētu risinājumu Donbasā. Taču pastieptā roka palika gaisā. Putins izmainīja taktiku. Viņš gaidīs ekonomiskās situācijas pasliktināšanos Ukrainā un tās izraisītus sociālus nemierus. Tālāku virzību viņš grib īstenot pēc savu specdienestu ciniskā scenārija - ar provokācijām, sociālu, politisku un ekonomisku nestabilitāti.

Mūsu uzdevums ir nedot ienaidniekam iespēju sašķelt sabiedrību, paziņoja Jaceņuks.

Kā pavēstīja premjers, nopietns šķērslis «Donbasa degošās daļas» atgūšanai ir šīs teritorijas iedzīvotāju smagā morālā trauma, kuras izārstēšanai būs vajadzīgi gadi.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu