Ziemeļkoreja atbrīvo vienu no trim aizturētajiem amerikāņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir atbrīvojusi vienu no trim šajā valstī aizturētajiem amerikāņiem un otrdien atļāva Pentagona lidmašīnai nolaisties Phenjanā, lai aizvestu viņu uz dzimteni, paziņoja Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests.


56 gadus vecajam amerikānim Džefrijam Faulam «ir atļauts atstāt Korejas Tautas Demokrātisko Republiku» un viņš jau ir ceļā uz mājām, sacīja Ērnests.

Fauls maijā tika aizturēts, jo bija atstājis Bībeli Ziemeļkorejas austrumu pilsētas Čhondžinas jūrnieku kluba tualetē. Reliģijas propaganda Ziemeļkorejā ir aizliegta.

ASV amatpersonas paziņoja, ka Phenjana bija devusi Vašingtonai ierobežotu laiku Faula aizvešanai, tāpēc Pentagons nolēma nosūtīt lidmašīnu viņa nogādāšanai mājās, lai gan starp abām valstīm nav diplomātisko attiecību.

ASV Valsts departamenta preses sekretāra vietniece Marī Harfa pateicās Zviedrijas diplomātiem par centieniem nodrošināt Faula atbrīvošanu. Faulu ir pārbaudījuši ārsti, un viņa veselība ir laba, sacīja Harfa.

Viņa piebilda, ka Pentagona lidmašīna ar Faulu jau ir izlidojusi no Phenjanas uz ASV piederošo Klusā okeāna salu Guamu, no kuras viņš dosies tālāk uz ASV kontinentālo daļu. Harfa atteicās precizēt, kad Fauls varētu ierasties mājās Ohaio štatā.

Ziemeļkorejas darba nometnēs vēl ir ieslodzīti divi amerikāņi Metjū Millers un Kenets Be. Milleram septembrī tika piespriests sešu gadu ieslodzījums darba nometnē par nelegālu iekļūšanu valstī un spiegošanas mēģinājumu. Be, kurš ir korejiešu izcelsmes kristīgais evaņģēlists, pērn tika piespriests 15 gadu ieslodzījums darba nometnē par valsts varas gāšanas mēģinājumu.

Ziemeļkorejas darba nometnes ir bēdīgi slavenas ar necilvēcīgu režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu