Ķīnas dienvidos konstatēti 43 iespējami Ebolas vīrusa nēsātāji (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas dienvidos Guandunas provincē ir konstatēti 43 cilvēki, kas var būt Ebolas vīrusa nēsātāji, trešdien vēstīja oficiālie Ķīnas mediji, atsaucoties uz vietējām medicīnas iestādēm.

Ebolas vīrusa testi tika veikti Ķīnas pilsoņiem, kas atgriezušies no Ebolas vīrusa izplatības rajoniem Rietumāfrikā, un 43 gadījumos testi bija ar pozitīvu rezultātu, paziņoja Guandunas provinces veselības aizsardzības un dzimstības plānošanas komisijas direktors Čeņs Juaņšens.

Viņš informēja, ka kopš 23.augusta Guandunā ir atgriezušies 8672 cilvēki no pasaules rajoniem, kas ir bīstami no Ebolas vīrusa izplatības viedokļa.

Guandunas provinces galvaspilsētā Guandžou trešdien tiek atklāts ikgadējs starptautisks gadatirgus, kurā ir gaidāms liels ārzemju viesu pieplūdums. Varas iestādes ir nolēmušas pastiprināt gadatirgus apmeklētāju kontroli, lai novērstu iespējamu Ebolas vīrusa izplatīšanos.

Mediji tomēr uzsvēra, ka Ķīnā vēl nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums, kuru būtu izraisījis Ebolas vīruss.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu