Daļa ASV militārās palīdzības Sīrijas kurdiem nonāk pie džihādistiem (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daļa ASV militārās palīdzības Sīrijas kurdiem, kura tika nomesta ar militārā transporta lidmašīnām, ir nokļuvusi pie džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem, pret kuriem Sīrijas kurdi cīnās, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

«Vienu kravas partiju sagrāba «Islāma valsts», un ir pretrunīgas ziņas par otru partiju,» teikts nevalstiskās organizācijas paziņojumā.

Internetā publicētā videoierakstā un fotouzņēmumos ir redzams «Islāma valsts» kaujinieks maskā ar šīs palīdzības kravu un tai piestiprinātu izpletni.

Jau vēstīts, ka ASV armija svētdien sāka piegādāt ieročus, munīciju un medikamentus kurdiem Sīrijas pilsētā Kobanē, kuri jau vairāk nekā mēnesi aizstāv šo pilsētu pret «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumiem.

Pentagona pārstāvis admirālis Džons Kērbijs atteicās apstiprināt, ka daļa šīs palīdzības nonākusi pie «Islāma valsts» kaujiniekiem, un paziņoja žurnālistiem, ka Pentagons vēl izvērtē šī videoieraksta un fotogrāfiju autentiskumu.

«Pilnīgi droši ir tas, ka lielākā daļa šo kravu ir nonākusi pareizajās rokās,» piebilda Kērbijs.

ASV bruņoto spēku Centrālā pavēlniecība paziņoja, ka vienu no 27 nomestajām kravām vējš aiznesis sāņus un lidmašīnas to sabombardējušas, lai krava nenonāktu «Islāma valsts» kaujinieku rokās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu