Miris leģendārais «The Washington Post» redaktors Bens Bredlijs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien 93 gadu vecumā miris leģendārais laikraksta «The Washington Post» bijušais redaktors Bens Bredlijs, kurš pārraudzīja Votergeitas skandāla atspoguļošanu laikraksta slejās.

Paziņojot par Bredlija nāvi, «The Washington Post» tīmekļa vietnē bijušais redaktors cildināts par izdevuma izveidošanu par vienu no pasaules vadošajiem laikrakstiem.

«Bens Bredlijs bija labākais sava laika amerikāņu redaktors un viņam bija vislielākā ietekme uz šo laikrakstu,» norādīja «The Washington Post» izdevējs un Bredlija priekšnieks Donalds E. Greiems.

Bredlijs mira dabīgā nāvē savās mājās Vašingtonā.

Votergeitas skandālu aizsāka divi laikraksta «Washington Post» žurnālisti Bobs Vudvords un Karls Bernšteins, kuriem Bredlijs uzticēja izmeklēt un atspoguļot 1972.gada jūnijā notikušo ielaušanos Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas galvenajā ēkā Votergeitas kompleksā Vašingtonā.

Pateicoties avotam ASV Federālajā izmeklēšanas birojā, žurnālisti publicēja vairākus rakstus par ASV prezidenta Ričarda Niksona administrācijas saistību ar šo laupīšanu.

Skandāls un Baltā nama mēģinājumi to noslēpt galu galā noveda pie tā, ka Niksons kļuva par pirmo un līdz šim vienīgo ASV prezidentu, kuram nācies atkāpties no amata.

Par Votergeitas skandāla atspoguļošanu «Washington Post» saņēma prestižo Pulicera balvu.

Bredlijs vadīja laikrakstu 23 gadus no 1968.gada līdz 1991.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu