Vācijā notvertas trīs pusaudzes no ASV, kas, iespējams, plānoja pievienoties islāmistiem (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Frankfurtes lidostā nedēļas nogalē notvertas trīs meitenes no ASV, kas, iespējams, bija nodomājušas pievienoties islāmistiem Tuvajos Austrumos.

Meitenes jau nosūtītas atpakaļ uz ASV, otrdien informēja ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) preses pārstāve.

Divas meitenes bija māsas - 15 un 17 gadus vecas somāliešu izcelsmes amerikānietes no Denveras, Kolorado štatā. Arī trešā meitene bija no Denveras. Viņa ir 16 gadus veca un nāk no ģimenes ar sudāniešu saknēm, ziņoja laikraksts «Denver Post».

Somāliešu ģimene laikrakstam atklāja, ka meitenes acīmredzot pašas nopirkušas lidmašīnas biļetes, bet nekomentēja mediju ziņoto, ka viņas plānojušas doties uz Turciju, lai pievienotos teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā.

Viena no māsām Vācijas varasiestādēm atklāja, ka viņas plānojušas doties uz Turciju, lai studētu, ziņoja raidorganizācija «Voice of America».

Terorisma apkarošanas eksperti uzskata Turciju par tranzīta punktu cilvēkiem, kuri nodomājuši pievienoties džihādistu grupējumiem Tuvajos Austrumos.

ASV policija par meiteņu pazušanu tika informēta piektdien, kad viņas neieradās skolā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu