Pār EDSO misiju Ukrainā novēro bezpilota lidaparātu lidojumus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Ukrainā pārstāvji virs saviem kontroles posteņiem novērojuši vairāku neidentificētu bezpilota lidaparātu pārlidojumus, liecina jaunākais EDSO ziņojums.

Lai gan Vācija un Francija piedāvājušas piegādāt bezpilota lidaparātus un karavīrus pamiera novērošanai Austrumukrainā, EDSO atteikusies no Vācijas piedāvātajām bezpilota lidmašīnām, kuras varētu tikt izmantotas pamiera uzraudzīšanai Ukrainas austrumos, iepriekš vēstīja raidorganizācija «Deustche Welle», atsaucoties uz informācijas avotu EDSO. «Mēs esam priecīgi par katru palīdzības piedāvājumu no mūsu dalībvalstīm,» sacīja EDSO pārstāvis. «Tomēr militārpersonu piedalīšanās būtu pretrunā ar mūsu misiju Ukrainā.»

Savukārt teroristiskā grupējuma «Doņeckas tautas republika» (DTR) kaujinieki piedraudējuši notriekt bezpilota lidaparātus, ja tie tiks izmantoti EDSO pamiera novērošanas misijā Austrumukrainā.

«Mēs nepieļausim bezpilota lidaparātu izmantošanu uz Ukrainas-Krievijas robežas, tos vienkārši notrieks,» intervijā Vācijas avīzei «Bild» paziņoja viens no DTR līderiem Boriss Ļitvinovs. Pēc viņa teiktā, DTR kaujinieki ārvalstu bezpilota lidaparātu izmantošanu uzskatīs par spiegošanu un «uz to reaģēs ļoti negatīvi».

Tikmēr, kā liecina EDSO ziņojums, Mariupolē, kas atrodas Doņeckas apgabala Azovas jūras piekrastē, virs sešiem no desmit kontrolposteņiem, kuros no 19.oktobra līdz 20.oktobrim atradās EDSO misijas pārstāvji un komandieri, novēroti vairāki neidentificētu lidaparātu pārlidojumi.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl 16.septembrī sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Pēc Krievijas aktīvistu datiem, Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu