Palestīnietis Jeruzalemē ar auto taranē pūli, nogalinot bērnu (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīnietis Jeruzalemē trešdienas vakarā ar automobili ietriecās gājēju pūlī, nogalinot bērnu un ievainojot vēl sešus cilvēkus, un Izraēlas policija raksturoja notikušo kā teroraktu.

Policija sašāva uzbrucēju, kad viņš mēģināja aizbēgt no notikuma vietas, un viņš ceturtdienas rītā nomira slimnīcā no šautajiem ievainojumiem.

Uzbrucējs bija 21 gadu vecs palestīnietis Abeds Abdelrahmans Šaludehs no Silvanas rajona Austrumjeruzalemē.

Tas bija otrs šāda veida nāvējošs incidents triju mēnešu laikā.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu uz to reaģēja, liekot pastiprināt policijas klātbūtni Jeruzalemē.

ASV nosodīja šo incidentu, nosaucot to par teroraktu.

«Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību šajā nicināmajā uzbrukumā nogalinātā bērna, kurš bijis ASV pilsonis, ģimenei,» paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki. «Mēs aicinām visas puses saglabāt mieru un izvairīties no saspīlējuma eskalācijas pēc šā incidenta,» viņa piebilda.

Uzbrukums notika pie tramvaja pieturas uz robežas starp Rietumjeruzalemi un Izraēlas okupēto un anektēto Austrumjeruzalemi.

Uzbrukumā nāvējoši ievainotais bērns, kas vēlāk nomira, bija trīs mēnešus veca meitenīte Haja Zisela Brauna. Viņa tika apbedīta trešdienas vakarā.

Augustā kāds palestīnietis Jeruzalemē ar ekskavatoru taranēja autobusu, nogalinot vienu izraēlieti un ievainojot piecus, un policija nošāva šo uzbrucēju.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu