Kanādas premjers: valsti neizdosies iebiedēt ar teroraktiem (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādu neizdosies iebiedēt ar teroraktiem, trešdien paziņoja premjerministrs Stīvens Hārpers pēc apšaudes pie Kanādas parlamenta, kuras gaitā tika nogalināts karavīrs un šāvēju vēlāk parlamenta ēkā nogalināja policija.

«Kanāda nekad netiks iebiedēta,» premjers paziņoja televīzijas uzrunā valsts iedzīvotājiem.

«Patiesībā tas pamudinās mūs stiprināt mūsu apņēmību un divkāršot mūsu un nacionālās drošības aģentūru centienus spert visus nepieciešamos soļus, lai identificētu draudus un pretotos tiem un saglabātu Kanādas drošību,» sacīja Hārpers.

Tas arī «pamudinās mūs stiprināt mūsu apņēmību un divkāršot mūsu centienus un cīņu pret teroristu organizācijām, kuras padara rupjus un nežēlīgus citu valstu iedzīvotājus cerībā atnest viņu mežonību uz mūsu krastiem,» viņš piebilda. Premjers uzsvēra, ka teroristiem «nebūs droša patvēruma».

Jau ziņots, ka trešdien Kanādas galvaspilsētā Otavā apšaudē pie parlamenta tuvumā esošā kara memoriāla tika ievainots karavīrs, kurš vēlāk nomira, un uzbrucējs turpināja apšaudi parlamenta ēkā, kur viņu nošāva policija.

Šāvējs, kurš bija bruņots ar divstobru bisi, vispirms nāvējoši ievainoja karavīru goda sardzē pie memoriāla, pēc tam nolaupīja vieglo automašīnu, liekot izkāpt tajā esošajiem cilvēkiem, un ar šo mašīnu piebrauca pie parlamenta galvenās ieejas, kur raidīja vēl divus šāvienus. Policijas vajāts, uzbrucējs iegāja ēkā, no kuras bija dzirdami vairāki desmiti šāvienu. Vēlāk policija paziņoja, ka parlamenta ēkā uzbrucēju nošāvusi.

Kanādas mediji ziņoja, ka

uzbrucējs bija 32 gadus vecais Maikls Zehafs-Bibo, kurš jau pirms tam tika uzskatīts par «augsta riska» aizdomās turamo

un kura pase bija konfiscēta, lai neļautu viņam doties karot uz ārvalstīm.

Hārpers savā uzrunā atzina, ka šis incidents ir «drūms atgādinājums par to, ka Kanāda nav imūna pret tādiem teroraktiem, kādus esam redzējuši citur pasaulē».

«Mums arī tika atgādināts, ka uzbrukumi mūsu drošības personālam un mūsu pārvaldes institūcijām pēc būtības ir uzbrukumi mūsu valstij, mūsu vērtībām, mūsu sabiedrībai, mums, kanādiešiem, kā brīvai un demokrātiskai tautai, kura iemieso cilvēku cieņu,» sacīja Hārpers.

Divas dienas pirms šā incidenta kāds kanādietis, kurš bija pārgājis islāmā, ar automobili tīši notrieca divus karavīrus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu