Otavas šāvējs nesen pieņēmis islāmu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas drošības dienesti identificējuši trešdien uzbrucēju, kas trešdien Otavā pie Nacionālā kara memoriāla nošāva godasardzē esošo karavīru, vēsta ASV un Kanādas mediji.

Uzbrucējs bijis 32 gadus vecais Maikls Zehafs-Bibo, kurš nesen pieņēmis islāmu.

Pirmais par šāvēja identitāti, atsaucoties uz ASV amatpersonām, paziņoja Savienoto Valstu telekanāls NBC.

Zehafs-Bibo trešdien Otavā sāka šaut uz Nacionālā kara memoriāla goda sardzi, vienu no karavīriem - kaprāli Neitanu Sirillo - nogalinot. Policija Zehafu-Bibo nogalināja apšaudes gaitā Kanādas parlamenta ēkā, uz kurieni uzbrucējs bija devies pēc Sirillo sašaušanas.

Kanādas amatpersonas nedaudz vēlāk vietējiem medijiem apstiprināja, ka šāvējs ir Zehafs-Bibo, norādot arī, ka viņam nesen konfiscēta pase.

Zehafam-Bibo par laupīšanu un ieroču glabāšanu 2003.gadā piespriesti divi gadi cietumā. Pret viņu arī uzsākta izmeklēšana aizdomās par narkotiku glabāšanu.

Noziedznieks nomainījis uzvārdu pēc pāriešanas islāmā, vēsta ziņu aģentūra «Reuters». Līdz tam viņa vārds ir bijis Maikls Džozefs Hols.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu