Ventspilī šovasar smagi piekautais NATO jūrnieks atveseļojies (52)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

21 gadu vecais Nīderlandes militārā kuģa jūrnieks, kurš šā gada 11.maijā starptautiskās mīnu meklēšanas operācijas «Open Spirit 2014» laikā Ventspilī tika smagi piekauts, sekmīgi atveseļojies - šādu paziņojumu šodien izplatījusi SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca», kurā jūrnieks tika ārstēts no 11. līdz 19. maijam.

Pēc incidenta šā gada 11.maijā vīrietis ar neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstu brigādi tika transportēts uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu Ventspilī, kur pilnā apjomā un kvalitātē viņam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība - izmeklēšana, ārstēšana, konsultācijas, veikta operācija. Pacienta vispārējam stāvoklim stabilizējoties, 19.maijā viņš ar speciālu bruņoto spēku medicīniski aprīkotu helikopteru kvalificētas reanimatologu brigādes uzraudzībā tika transportēts uz mītnes valsti.

Arī pēc pārvešanas uz Nīderlandi pacients turpināja ārstēties slimnīcā un vēlāk saņēma vairākus rehabilitācijas kursus.

SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» ir saņēmusi informāciju no Nīderlandes Aizsardzības ministrijas pārstāvja par pacienta atveseļošanos – pēc pēdējā rehabilitācijas kursa, kas beidzies pirms divām nedēļām, jūrnieks labā veselības stāvoklī ir atgriezies mājās pie vecākiem.

Pacienta vecāki, kā arī Nīderlandes slimnīcas ārsti izteikuši pateicību SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» kolēģiem par sniegto medicīnisko palīdzību Ventspilī.

Kā ziņots, agrā 11.maija rītā Ventspilī Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi slimnīcā nogādāja 21 gadu vecu Nīderlandes jūrnieku ar smagu galvas traumu, sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku. Bezsamaņā esošais jaunietis tika ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Jūrnieks bija cietis incidentā netālu no kādas izklaides vietas Ventspilī. Valsts policija par notikušo sāka kriminālprocesu.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu