ES ieceļ koordinatoru cīņai pret Ebolas vīrusu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) valstu līderi ceturtdien samitā Briselē izraudzīja Kipras pārstāvi Kristu Stilianidi ES cīņas koordinēšanai pret Ebolas vīrusu, kas jau prasījis gandrīz 4,9 tūkstošu cilvēku dzīvības Rietumāfrikā.

Krists Stilianidis, kurš būs jaunais ES humānās palīdzības un krīžu pārvaldības komisārs, tika iecelts par ES koordinatoru cīņai pret Ebolas vīrusu, mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja ES prezidents Hermans van Rompejs.

Kad Eiropas Parlamenta deputāti septembrī uzklausīja jauno eirokomisāru kandidātus, Stilianidis paziņoja, ka ir gatavs doties uz Rietumāfriku, lai noskaidrotu situāciju uz vietas.

ES valstu ārlietu ministri pirmdien Luksemburgā vienojās tuvāko dienu laikā iecelt koordinatoru, kas koncentrētu resursus un finansējumu cīņai pret Ebolas vīrusu.

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien atzina, ka ir jāpasteidzas, lai apturētu Ebolas vīrusa izplatīšanos. Tā arī piešķīra 24,4 miljonus eiro, lai finansētu pētījumus Ebolas vīrusa vakcīnas atrašanai.

EK un 28 ES dalībvalstis līdz šim ir apsolījušas vairāk nekā 600 miljonus eiro humānajai un cita veida palīdzībai, lai palīdzētu atrisināt Ebolas vīrusa radīto krīzi.

Globālos centienus kontrolēt Ebolas vīrusu koordinē ANO Pasaules veselības organizācija (WHO), kas trešdien paziņoja, ka mirušo skaits Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā tuvojas 4,9 tūkstošiem, bet saslimušo skaits - 10 tūkstošiem.

Epidēmijas vissmagāk skartajās valstīs Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē ir saslimuši 9936 cilvēki. No šajā epidēmijā saslimušajiem ir miruši 4877 cilvēki, tai skaitā apmēram 240 veselības aizsardzības darbinieku.

Līdzšinējais Ebolas vīrusa izplatības temps liecina, ka līdz decembra sākumam inficēto skaits var sasniegt 10 tūkstošus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu