Ņujorkā konstatēts pirmais saslimšanas gadījums ar Ebolas vīrusu (15)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādam ārstam, kurš nesen atgriezies ASV no Rietumāfrikas, kur brīvprātīgi sniedzis medicīnisko palīdzību, diagnosticēta inficēšanās ar Ebolas vīrusu. Tas ir pirmais apstiprinātais inficēšanās gadījums Ņujorkā, ceturtdienas vakarā apstiprināja amatpersonas.

Vietējie mediji ziņo, ka inficētais ir 33 gadus vecais Kreigs Spensers, kurš nogādāts vienā no Ņujorkas slimnīcām, jo informējis varasiestādes, ka viņam ir drudzis un citi nāvējošās slimības simptomi.

Ņujorkas mērs Bils de Blasio preses konferencē pavēstīja, ka pilsēta jau vairākus mēnešus gatavojusies iespējamajiem saslimšanas gadījumiem ar Ebolas vīrusu, norādot, ka tiekot ievērotas visas drošības vadlīnijas.

«Nav iemesla ņujorkiešu satraukumam,» uzsvēra mērs.

Spensers, kurš organizācijas «Medecins Sans Frontieres» («Ārsti bez robežām») komandas sastāvā sniedza palīdzību Ebolas pacientiem Gvinejā, Ņujorkā atgriezās pagājušajā piektdienā un līdz ceturtdienas rītam nekādus saslimšanas simptomus nebija novērojis.

Vēl trīs cilvēki, kam bijuši kontakti ar inficēto ārstu, tostarp viņa līgava, 21 dienu tiks novēroti, lai pārliecinātos, ka arī viņi nav inficējušies, vēsta varasiestādes.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu