Kanādā karavīra slepkava bija plānojis doties uz Sīriju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis, kurš trešdien sarīkoja apšaudi Kanādas parlamentā, Otavā bija ieradies saņemt jaunu pasi, lai dotos uz pilsoņkara plosīto Sīriju.

Šai apšaudei, kurā tika nogalināts viens no karavīriem, kas stāvēja godasardzē pie Nacionālā kara memoriāla, nav nekādas saistības ar pirmdien notikušo uzbrukumu diviem citiem Kanādas karavīriem, preses konferencē paziņoja Karaliskās jātnieku policijas komisārs Bobs Polsons.

Izmeklētāji noskaidrojoši, ka uzbrucējs bijis 32 gadus vecais Maikls Zehafs-Bibo, kurš nesen pieņēmis islāmu un Otavā atradās kopš 2.oktobra, lai saņemtu jaunu pasi.

«Viņš vēlējās doties uz Sīriju,» norādīja Polsons un piebilda, ka Zehafa-Bibo ceļojuma plānus policija uzzinājusi no viņa mātes.

Kā atzina Paulsons, sākotnēji esot bijušas bažas, ka uzbrukumā iesaistītas vairākas personas, tomēr gan jātnieku policija, gan Otavas policija ir pārliecināta, ka uzbrucējs darbojies viens pats.

Polsons piebilda, ka «nav arī skaidrs, vai Zehafam-Bibo kāds ir palīdzējis plānot uzbrukumu».

Policija mēģina arī saprast, kā viņš ticis pie ieroča, jo Zehafam-Bibo par laupīšanu un ieroču glabāšanu 2003.gadā piespriesti divi gadi cietumā. Viņam arī liegts savā īpašumā turēt ieročus.

Kā norādīja Polsons, šim uzbrukumam nav nekādas saistības ar pirmdien kāda lielveikala autostāvvietā notikušo atentātu pret diviem citiem karavīriem.

«Mūsu rīcībā nav informācijas, kas saistītu abus šīs nedēļas laikā notikušos uzbrukumus Senžansīrišeljē un Otavā,» uzsvēra Polsons. Izmeklēšanā arī nav apstiprinājusies saistība starp Zehafu-Bibo un Mārtinu Coturu Rulo.

Coturs Rulo atradās pie stūres mašīnai, kas lielveikala stāvvietā pirmdien notrieca karavīrus. Pakaļdzīšanās laikā policija uzbrucēju sašāva, un viņš no gūtajiem ievainojumiem mira.

Coturs Rulo iepriekš bija plānojis doties uz Turciju, lai pievienotos teroristiskajam grupējumam «Islāma valsts» (IV) Sīrijā, tomēr tika aizturēts lidostā, un viņam tika atņemta pase.

Pirmdien un trešdien notikušie uzbrukumi norisinājušies pēc Kanādas kaujas lidmašīnu pievienošanās ASV vadītājiem gaisa uzlidojumiem IV Irākā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu