Krievija: Zviedrija ar spekulācijām par zemūdeni saasina saspīlējumu Baltijā (54)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas Aizsardzības ministrija piektdien skeptiski vērtēja Zviedrijas militārā resora paziņojumu par ārvalsts zemūdenes meklēšanas zonas paplašināšanu uz zemes un gaisā un paziņoja, ka šādas spekulācijas tikai saasina saspīlējumu Baltijas jūras reģionā.

«Šādas ne ar ko nepamatotas Zviedrijas militārā resora darbības, uzkurinātas ar retoriku aukstā kara garā, šodien ved tikai uz saspīlējuma eskalāciju reģionā,» žurnālistiem paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

«Par to rezultātu var kļūt nevis kādas valsts drošības nostiprināšana, bet jūras ekonomiskās darbības pamatu graušana Baltijas jūras akvatorijā,» uzsvēra Konašenkovs.

«Sakarā ar Zviedrijas puses nerimstošajām spekulācijām par «krievu zemūdenes» atrašanos Stokholmas arhipelāga rajonā, mēs ar nepacietību gaidām šīs aizraujošās operācijas kulmināciju,» ironizēja Konašenkovs.

«Ir pilnīgi acīmredzami, ka tās autori, vadoties no zināma Napoleona principa «galvenais ir iesaistīties kaujā, pēc tam jau redzēs», no sākuma neizskaitļoja tās finālu, tāpēc ar visiem spēkiem paildzina sava fiasko tuvošanos. Šķiet, ka tieši to nosaka Zviedrijas militārā resora oficiāli pasludinātā pāreja uz «operācijas» nākamo fāzi, paplašinot meklēšanas darbību zonu jau «uz zemes un gaisā«,» viņš piebilda.

Konašenkovs sacīja, ka nešaubās par to, ka «pēc visiem žanra likumiem gaidāmais šīs traģikomēdijas atrisinājums nebūs tik iespaidīgs kā tās sākums, jo izredžu atrast arī šajās sfērās «krievu pēdas» nav vairāk par tām, kuras bija Fillem un Rullem, meklējot Karlsonu, [kas dzīvo uz jumta]».

Zviedrijas bruņotie spēki turpina meklējumus saistībā ar zemūdens aktivitāti Stokholmas tuvumā.

Svētdienas vakarā Zviedrijas bruņotie spēki publicēja tajā pašā dienā uzņemto foto, kur pēc to domām redzams «ārvalstu peldlīdzeklis» pie salām, kas atrodas apmēram 50 kilometru attālumā no Stokholmas.

Zviedrijas masu mediji ziņo, ka tā varētu būt Krievijas zemūdene, bet Zviedrijas bruņotie spēki atsakās apstiprināt šo versiju.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu