Zviedrija neturpinās militāro sadarbību ar Krieviju (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrija negrasās turpināt sadarbību ar Krieviju aizsardzības jomā, teikts jaunās valdības budžeta projektā, par kuru ziņoja Krievijas aģentūra ITAR-TASS.

«Valdība nolēma nepagarināt ar Krieviju kopīgu pasākumu plāna darbību, kas regulē sadarbību starp valstu bruņotajiem spēkiem. Tas nozīmē, ka Zviedrijas bruņoto spēku sadarbība ar Krieviju ir apturēta,» teikts šajā dokumentā.

Zviedrijas valdība uzskata, ka Krievijas bruņotie spēki «rīkojas arvien izaicinošāk Baltijas reģionā», kur notikuši reģiona «valstu teritoriālās integritātes pārkāpumi». Ministru kabinets atzīmē, ka «šāda notikumu attīstība turpināisies», lai gan «tiešs bruņots uzbrukums Zviedrijai ir maz ticams».

Dokumentā ir uzsvēra nepieciešamība ātri pastiprināt valsts aizsardzības spējas.

Projekts paredz, ka Zviedrijas aizsardzības budžets 2015.gadā tiks palielināts par 680 miljoniem zviedru kronu (75 miljoniem eiro). Valdība arī piešķirs vēl 900 miljonus kronu (98 miljonus eiro) daudzfunkcionāla iznīcinātāja «JAS 39 Gripen» jauna modeļa izstrādāšanai pēc tam, kad Šveice uz referenduma pamata atteicās piedalīties šajā projektā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu