Polija palielinās karaspēka klātbūtni pie austrumu robežas (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks ceturtdien paziņoja, ka valsts austrumos tiks palielināts karaspēka skaitliskais sastāvs un notiks armijas modernizācija, vēsta Polijas Radio.

Karaspēka koncentrēšanas un modernizēšanas mērķis šajā reģionā ir valsts drošības nostiprināšana, viesojoties Sedlcē, Mazovijas vojevodistes austrumos, sacīja ministrs.

«Mēs gribam komplektēt vienības, kas atrodas valsts austrumu daļā. Pēc dažām dienām es došos vizītē uz Helmu un Suvalkiem. Karaspēka skaits palielināsies, notiks intensīva armijas modernizācija. Ja notiks tā, tad tā būs normāla attīstība. 2016.gadā tiek plānota jaunas tehnikas iepirkšana,» norādīja Semoņaks.

Sedlcē viņš apmeklēja armijas daļu, kuru pirms pāris gadiem bija plānots likvidēt. Tagad ministrija iecerējusi to nostiprināt.

«Šodien austrumu flangs ir ārkārtīgi svarīgs. Mēs strādāsim pie detaļām, saglabāsim un attīstīsim to, kas mums ir. Es redzēju, kāda šeit ir infrastruktūra. Teiksim godīgi, tā izskatās novecojusi, tāpēc mēs to pilnveidosim,» solīja ministrs.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu