Doņeckas mērs: reģions ir uz «humānās katastrofas» sliekšņa (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Doņeckas reģions ir uz «humānās katastrofas» sliekšņa, tā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Ukrainā pārstāvjiem atzinis Doņeckas mērs Oleksandrs Lukjančenko.

Kā liecina jaunākais EDSO ziņojums, Lukjančenko misijas pārstāvjiem pastāstījis, ka Doņeckā iznīcināti vai bojāti vairāk nekā 1000 industriāli, sociāli un ekonomiski nozīmīgi objekti. Viņš arī norādījis, ka reģionā pašlaik darbojas vairākas labdarības organizācijas, kas sniedz atbalstu pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī bērniem, izdalot pārtiku, jo tās piegāde reģionā ir apgrūtināta - vairāki veikali, tostarp lielveikali, tiek slēgti.

«Doņeckas reģions ir uz humānās katastrofas sliekšņa,» atzina Lukjančenko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl 16.septembrī sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Pēc Krievijas aktīvistu datiem, Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu