Krievijas «IL-20» trenkājuši arī dāņu un zviedru iznīcinātāji (42)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Krievijas kara aviācijas lidmašīnas «IL-20», no kurām viena šonedēļ ielidoja Igaunijas gaisa telpā, tiek izmantotas elektroniskajai izlūkošanai, piektdien sacīja Igaunijas Gaisa spēku pulkvežleitnants Janeks Lehiste.

«IL-20» Igaunijas gaisa telpā otrdien uzturējās aptuveni minūti. Nākamajā dienā Igaunija izsauca Krievijas vēstnieku Juriju Merzļakovu un iesniedza viņam protestu.

NATO reaktīvie iznīcinātāji tika pacelti gaisā un veica vizuālo kontaktu.

NATO iznīcinātāji ātri identificēja lidaparātu, kuram nav bijis lidojuma plāna, kurš bija izslēdzis savu retranslatoru un izvairījās no radiokontakta ar Igaunijas gaisa satiksmes dispečeriem, sacīja Lehiste.

Lidmašīnas «IL-20» klausās visu, kas notiek magnētiskajā laukā, viņš norādīja.

Ielidošanas mērķis bijis novērot, kā notiek informācijas apmaiņa Baltijas valstu starpā, kas ar ko sazinās, sacīja parlamenta Nacionālās drošības komitejas priekšsēdētājs Mati Raidma.

«IL-20» izlidoja no Kaļiņingradas un lidoja Dānijas virzienā, tomēr to pārtvēra Dānijas iznīcinātāji. Tad Krievijas lidmašīna pagriezās Zviedrijas virzienā. Tomēr, kad gaisā tika paceltas zviedru lidmašīnas, tā sāka lidot uz Igauniju.

Jau ziņots, ka otrdien plkst.13.54 Krievijas izlūklidmašīna «IL-20» bez atļaujas ielidoja Igaunijas gaisa telpā.

Lidmašīna Igaunijas gaisa telpā ielidoja uz rietumiem no Hījumā un Sāmsalas gandrīz 500 metru dziļumā un uzturējās tur aptuveni minūti.

Robežpārkāpumu reģistrēja Igaunijas Gaisa operāciju komandcentrs Ēmari.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu