ANO: Karadarbībā Ukrainas austrumos gājuši bojā teju 3800 cilvēku (10)

LETA/INTERFAX-UKRAINE
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karadarbībā Ukrainas austrumos bojāgājušo skaits turpina pieaugt un sasniedzis gandrīz 3800, piektdien paziņoja ANO ģenerālsekretāra vietnieks cilvēktiesību jautājumos Ivans Šimonovičs. «Pēc oficiāliem datiem uz 21.oktobri upuru skaits sasniedz vismaz 3724, tostarp 298 bojāgājušie Malaizijas lidmašīnas katastrofā,» ANO Drošības padomes sēdē paziņoja Šimonovičs.

Viņš piebilda, ka kopš vienošanās par pamieru parakstīšanas Minskā 5.septembrī Ukrainas austrumos katru dienu dzīvību zaudē vidēji deviņi cilvēki.

Savukārt ANO bēgļu aģentūra (UNHCR) piektdien paziņoja, ka Ukrainas konflikta dēļ bēgļu gaitās devušies vairāk nekā 824 000 cilvēku.

Līdz ceturtdienai vismaz 430 00 no konflikta reģiona devušies uz citiem Ukrainas novadiem. Kopš septembra sākuma šis skaitlis ir pieaudzis par 170 000.

Vēl 397 000 bēgļu devušies uz Krieviju, 6600 lūguši patvērumu Eiropas Savienībā, bet Baltkrievijā - 581, norādīja UNHCR.

«Tuvojas Ukrainas krīzes pirmā ziema, un UNHCR aktīvi cenšas vismazāk aizsargātajiem pārvietoto personu vidū palīdzēt sagatavoties ziemas apstākļiem, kas, kā sagaidāms, būs skarbi,» norādīja ANO aģentūra. «Kauju turpināšanās austrumos un pamatpakalpojumu krahs, kas noticis tā rezultātā, spiež daudzus cilvēkus pamest savas mājas.»

95% pārvietoto personu ir no Ukrainas austrumiem. Humānā palīdzība visvairāk ir nepieciešama Doņeckas, Harkovas un Kijevas reģionos, kā arī Dņepropetrovskas un Zaporožjes reģionos.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu