ASV izmeklē ziņas par «Islāma valsts» sarīkotu uzbrukumu ar hlora gāzi (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pārbauda ziņas, ka teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki Irākā pielietojuši hlora gāzi, piektdien paziņoja Baltais nams.

Atsaucoties uz avotiem Irākas armijā, laikraksts «Washington Post» vēstīja par iespējamu hlora gāzes pielietošanu, ko pagājušajā mēnesī džihādistu spēki izmantojuši pret policistiem aptuveni 80 kilometrus uz ziemeļiem no Bagdādes.

«Mēs turpinām ļoti nopietni uztver apsūdzības par ķīmisko ieroču pielietošanu un it īpaši jaunākās sūdzības par hlora izmantošanu kā ķīmisko ieroci,» paziņoja Baltā nama pārstāvis nacionālās drošības jautājumos Alisters Baskijs. «Mēs zinām par ziņoto un turpinām izmeklēšanu.»

«The New York Times» šomēnes ziņoja, ka «Islāma valsts» kaujinieki varētu būt atraduši Sadama Huseina režīma novecojušo ķīmisko ieroču atliekas. Toreiz Pentagona pārstāvis sacīja, ka jebkas kaujinieku rīcībā nonākušais visticamāk būtu vecs un nelietojams.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu