NATO nosauc nosacījumus attiecību atjaunošanai ar Krieviju (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ir gatava atjaunot attiecības ar Krieviju ar nosacījumu, ka Maskava sāks ievērot starptautiskās tiesības un saistības, kuras tā uzņēmusies Ukrainas krīzes atrisināšanai, paziņojis NATO informācijas biroja vadītājs Krievijā Roberts Pšeļs.

«Krievija solīja, ka darīs visu iespējamo, lai robeža starp suverēnu Ukrainu un suverēnu Krieviju kļūtu par īstu robežu, lai tur nebūtu brīvas cilvēku un ieroču pārvietošanas. Taču līdz šodienai tas nav noticis. Krievija solīja izmantot savu ietekmi,» intervijā radiostacijai «Kommersat FM» pavēstīja Pšeļs.

Pēc viņa teiktā, NATO uzskata Krieviju par vēlamu partneri. «Problēma ir tajā, ka Krievija ir beigusi uzvesties kā partneris. Ir [Krievijas] budžets, jā, katram ir tiesības palielināt izdevumus aizsardzībai, taču divas trešdaļas šī budžeta ir noslēpums, slepenība, un turklāt mēs paši redzam, ka liela daļa šīs naudas aiziet aizsardzībai,» sacīja Pšeļs.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu