Itālijas pilsētas mērs vēlas atsevišķus autobusus čigāniem (34)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas politiķu sašutumu sestdien izraisījis kādas pilsētas mēra mēģinājums izveidot atsevišķu autobusa līniju čigāniem.

Borgaro Torinēzes mērs Klaudio Gambino no centriski kreisās Demokrātiskās partijas (PD) šonedēļ paziņoja, ka vēlas atsevišķus autobusus čigāniem, jo pilsētas nomalē apmetnē dzīvojošie aptuveni 600 cilvēki «mums traucē jau vairāk nekā 20 gadus».

«Lai garantētu mūsu pilsoņu drošību, mums ir vajadzīgi divi autobusi. Viens pilsoņiem, otrs čigāniem,» paziņoja Gambino, norādot, ka autobusos valda zagšana un sīka vardarbība.

Šādu ideju atbalstījis arī domnieks no Kreisās, ekoloģijas un brīvības (SEL) partijas Luidži Spinelli, izpelnoties partijas līdera Niki Vendolas nosodījumu, kurš sestdien avīzei «La Stampa» pavēstīja, ka «atšķirīgu tiesību piešķiršana cilvēkiem tiek saukta par aparteīdu».

PD tiesību uzraudze Mikaēla Kampana sacīja, ka partija ir brīdinājusi Gambino, ka «marginalizācija nekad nav risinājums un reaģēšana uz vardarbību, nostumjot malā cilvēkus, nepalīdzēs».

Taču plāns guvis pret imigrāciju noskaņotās Ziemeļu līgas atbalstu, vienam no tās līderiem parlamentā Roberto Kalderoli paziņojot, ka «šīs ir reālas problēmas. Es izsaku savus komplimentus Borgaro administrācijai, kurai, lai arī ir kreisā, ir ieklausījusies cilvēkos».

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu