Krievija turpmāk dzīvos pēc ziemas laika (40)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 26.oktobrī, plkst. 2 vairums Krievijas reģionu pagriezuši pulksteņa rādītājus par stundu atpakaļ un valsts uz visiem laikiem ieviesusi tā saukto ziemas laiku, vienlaikus pārejot atpakaļ uz 11 laika zonām.

Laika aprēķināšanas reforma sākusies jau 2009.gada novembrī, kad Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka valstī nepieciešams samazināt laika joslu skaitu no 11 uz deviņām joslām.

2011.gada februārī tika pieņemts lēmums atteikties no pulksteņa grozīšanas divreiz gadā, konstanti pārejot uz vasaras laiku.

Jaunās sistēmas atbalstītāju loks gan strauji samazinājās un pērn mūžīgo vasaras laiku atbalstīja tikai trešdaļa Krievijas iedzīvotāju, tāpēc nepieciešamība no tā atteikties tika apspriesta arvien biežāk, kaut arī Krievijas valdība vairākkārt paziņoja, ka neuzskata par vajadzīgu atgriezties pie ziemas laika.

Tomēr šā gada sākumā Valsts domē tika iesniegts likumprojekts par pāriešanu uz pastāvīgu ziemas laiku. Likumprojekta izskatīšana vairākkārt tika atlikta un par jautājumu notika pamatīgas diskusijas, līdz beidzot šā gada jūlijā likums tomēr tika izsludināts.

Krievijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji preses konferencē pavēstīja, ka «Eiropa būtu tuvāk», ja starpība ar Griničas laiku būtu tikai trīs stundas.

Tomēr Ģeogrāfijas institūta direktors Arkādijs Tiškovs paziņoja, ka šīs izmaiņas neatbalsta, jo uzskata, ka tā ir izpatikšana reklāmdevējiem, jo lēmums radīs vairāk televīzijas skatītāju.

Kā ziņots, separātisti Donbasā šonakt atteikušies pagriezt pulksteņus par stundu atpakaļ, un tādējādi reģionā ieviests Maskavas laiks.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu