Dienvidkorejā nogrimuša prāmja kapteinim pieprasa nāvessodu (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas prokurori pirmdien pieprasīja nāvessodu aprīlī nogrimušā prāmja «Sewol» kapteinim, jo viņš pametis vairāk nekā 300 cilvēkus, kuri katastrofā gāja bojā.

Prokurori arī pieprasīja mūža ieslodzījumu šā prāmja galvenajam inženierim un diviem stūrmaņiem.

Prāmja kapteinis Lī Džunseoks, galvenais inženieris un divi stūrmaņi tiek apsūdzēti «slepkavībā aiz tīšas nolaidības», par ko maksimālais sods ir nāvessods, lai gan Dienvidkorejā tas nevienam nav izpildīts kopš 1997.gada beigām. Šie četri apkalpes locekļi tiek apsūdzēti par to, ka atstājuši kuģi tā grimšanas laikā, bet devuši rīkojumu pasažieriem palikt kajītēs un sēdvietās.

Prāva pret 15 prāmja apkalpes locekļiem sākās jūnija vidū valsts dienvidu pilsētā Gvangdžu un tuvojas noslēgumam. Visi izdzīvojušie «Sewol» apkalpes locekļi, kas bija atbildīgi par kuģa navigāciju, ir apsūdzēti par nolaidību un sava pienākuma aizsargāt pasažierus nepildīšanu.

Lī «aizbēga no kuģa, nekādi nemēģinot glābt pasažierus,» paziņoja prokurori tiesai iesniegtā rekomendācijā par piespriežamo sodu. «Viņš taisnojās un meloja. Viņš neizrādīja nekādu nožēlu .. tāpēc mēs lūdzam piespriest nāvessodu,» teikts šajā rekomendācijā.

11 apkalpes locekļiem prokurori ieteica piespriest cietumsodus no 15 līdz 30 gadiem.

Prāmis «Sewol», uz kura bija 476 pasažieri un apkalpes locekļi, 16.aprīlī nogrima Dienvidkorejas dienvidu piekrastes tuvumā. Tikai 174 cilvēki tika izglābti.

Lī un lielākā daļa pārējo komandas locekļu bija starp pirmajiem, kas iekāpa glābšanas laivās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu