Franči dusmīgi: kultūras ministre divus gadus nav lasījusi grāmatas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā pamatīgu traci izraisījusi kultūras ministres atzīšanās, ka pēdējo divu gadu laikā viņa nav izlasījusi nevienu grāmatu. Pie tam viņa atklāja, ka nepārzina arī Francijas Nobela prēmijas literatūrā laureāta Patrika Modiano daiļradi, raksta «Daily Mail».

Vētra sociālajos tīklos un presē aizsākās, kad kultūras ministre Flēra Pelerina svētdien piedalījās kādā TV pārraidē. Pelerina atzinās: kopš pirms diviem gadiem sāka darbu Francijas Kultūras ministrijā, visu laiku ir ļoti aizņemta, tāpēc vismaz divus gadus nav izlasījusi nevienu pašu grāmatu.

Taču tas nebija viss. Uz žurnālistu jautājumu, kurš ir viņas rakstnieka Modiano mīļākais darbs, ministre atbildēja, ka ar autora daiļradi personiski nav pazīstama. Patriks Modiano Francijā un daudzviet citur pasaulē ir ļoti populārs rakstnieks, kurš nupat ieguvis Nobela prēmiju literatūrā.

Pie tam pati ministre pirms dažām minūtēm šajā pašā pārraidē bija izteikusies, ka nesen ar Nobela prēmijas laureātu Modiano tikusies un pusdienojusi.

Ministre pirms tam arī publiski slavēja Modiano par to, ka viņš sevī iemieso «franču literatūras ietekmi un vitalitāti visas pasaules acīs».

Francijas Nobela prēmijas literatūrā laureāts Patriks Modiano

«Es bez jebkādām problēmām atzīstu, ka man pēdējo divu gadu laikā nav bijis laika lasīt. Es lasu milzum daudz piezīmju, likumdošanas dokumentu. Daudz lasu ziņas,» klāstīja ministre.

Pelerinas paziņojumi izraisīja sprādzienu sociālajā vietnē «Twitter» un medijos. Daudzi pauda sašutumu, kā tas nākas, ka cilvēks, kurš pārstāv kultūras nozari, pats visai maz nojauš par literatūru, rakstniecību un Francijas kultūru kā tādu. «Lai ilgs mūžs mūsu izcilajai valdībai un īpaši kultūrai,» Twitter ironizēja kāds no lietotājiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu