Izraēlā sektas līderim 30 gadi cietumā par izvarošanu un incestu (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa Izraēlā otrdien piesprieda poligāmas sektas līderim Goelam Raconam 30 gadu cietumsodu par daudziem seksuāliem noziegumiem, tostarp izvarošanu un incestu, ziņoja mediji. Racona advokāte Ravitala Hocere paziņoja, ka izpētīs spriedumu un pēc tam izlems, vai to pārsūdzēt.

Racons 2010.gadā tika apsūdzēts 21 sievietes paverdzināšanā un seksuālā izmantošanā, kuras viņam dzemdējušas 38 bērnus. Mediji nosauca šīs sievietes par viņa «sievām», ar kurām gan viņš nebija oficiāli precējies, bet Racons apgalvoja, ka šīs sievietes dzīvojušas kopā ar viņu brīvprātīgi.

Sektas līderis septembrī tika atzīts par vainīgu vairākās izvarošanās un citos seksuālos noziegumos pret sešām sievietēm un meitenēm, bet tika attaisnots apsūdzībā par paverdzināšanu.

«Lielākā daļa šo sieviešu noziegumu izdarīšanas laikā bija nepilngadīgas, dažas bija viņa paša meitas,» ziņoja laikraksts» Haaretz».

Cietumsodu 64 gadus vecajam Raconam piesprieda Telavivas miertiesa. Viņam tika piespriests arī četru gadu nosacīts cietumsods.

«Apsūdzētais ievilināja sievietes sociālā grupā, kas pieņēma pseidoģimenes formu, kuras centrā bija viņa paša kults,» teikts viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Prokurori paziņoja, ka Racons piedēvējis sev maģiskas spējas dziedināt sievietes vai uzsūtīt viņām slimības. «Apsūdzētais izturējās pret sievietēm tā, it kā tās būtu viņa īpašums ar mērķi kalpot viņam un viņa vajadzībām,» bija teikts apsūdzībās.

«Man ir vara glābt un vara iznīcināt. Ja jūs darīsiet, ko esmu aizliedzis, tad es panākšu, ka jūs un jūsu bērnus piemeklēs nopietnas slimības,» apsūdzības puse citēja Racona teikto šīs prāvas lieciniecei.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu