ĀM īpaši asa: Krievija īsteno vulgāru ekspluatāciju un diskreditāciju (45)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas pilnvarotā cilvēktiesību, demokrātijas un tiesu varas pārākuma jautājumos Konstantīna Dolgova nezināšana jau kļūst apnicīgi smieklīga kā nospēlēta plate, komentējot izskanējušos pārmetumus par cilvēktiesību situāciju Baltijas valstīs, aģentūrai BNS norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

«Izskatās, ka informācija par patieso lietu stāvokli vienam otram tiešām ir ciets rieksts.

Tā saucamais nepilsoņu un tautiešu jautājums tiek vulgāri ekspluatēts. Tas tiek izmantots tikai kā propagandas un mērķtiecīgas diskreditācijas instruments,» uzsvēra Eihenbaums.

Tāpat viņš norādīja - ja Krievija patiesi rūpētos un domātu par cilvēktiesībām, tad tā censtos iesaistīties konstruktīvā dialogā un nenodarbotos ar melu un mītu izplatīšanu.

Atkal publiski kritizē Baltiju

Jau vēstīts, ka Dolgovs telekanālam «Rossija 24» paziņojis, ka krievvalodīgo cilvēktiesību problēmu atrisināšana Baltijas valstīs ir gan šo valstu tautu, gan Eiropas stabilitātes interesēs.

Viņš norādīja, ka Eiropas Savienība (ES) pilnīgi nepamatoti pretendē uz demokrātijas aizstāvja lomu, un uzsvēra, ka cilvēktiesību situācija Baltijas valstīs radikāli nemainās. «Vēl arvien ir runa par diezgan masveidīgiem Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju pamata tiesību un brīvību pārkāpumiem. Pirmām kārtām tas attiecas uz Latviju un Igauniju,» sacīja Dolgovs.

«Līdz šim laikam nav nopietnas praktiskas virzības apkaunojošā nepilsonības fenomena likvidācijā.

Simtiem tūkstošu cilvēku, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju, vēl aizvien ir liegtas politiskās un ekonomiskās pamattiesības, tiek pārkāptas viņu kultūras un valodas tiesības,» apgalvoja Dolgovs.

Diplomāts teica, ka vietējo varas iestāžu iecietības dēļ notiek «krievu valodas izspiešanas process no izglītības sfēras un kultūras sfēras visās trijās valstīs».

«Ir daudzas starptautisko instanču, starpvaldību organizāciju, cilvēktiesību padomes un citu [organizāciju] rekomendācijas. Visas šīs rekomendācijas ignorē šo valstu varas iestādes, tomēr ir noteikta virzība uz priekšu, pienāk signāli, ka Latvijā tiek izskatīts jautājums par pilsonības automātisku piešķiršanu bērniem, kas dzimuši šajā valstī,» sacīja Dolgovs.

Viņš norādīja, ka šo jautājumu «vajadzēja atrisināt jau sen». «Ir attiecīgas rekomendācijas no Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra, no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO), tomēr šīs rekomendācijas diemžēl pagaidām paliek nesadzirdētas,» sacīja Krievijas pilnvarotais.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu