Rogozins: Francija «Mistral» piegādās 14. novembrī (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kompānija «Rosoboroneksport» saņēmusi no Francijas puses uzaicinājumu 14. novembrī piedalīties pirmā «Mistral» tipa kuģa nodošanā Krievijai, un notiks arī otrā kuģa palaišana ūdenī, paziņojis Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins.

«Rosoboroneksport» saņemtajā uzaicinājumā Krievijas pārstāvji tiek aicināti 14. novembrī ierasties Sennazērā, kur jau atrodas 360 Krievijas jūrnieki - divas kuģu ekipāžas, kā arī 60 instruktori, atsaucoties uz Rogozinu, ziņo BBC.

Kā vēsta «Ria Novosti», Krievijas puse līdz ar to pieņemot, ka Parīze ir gatava izpildīt savas saistības kuģu piegādē, lai gan gala lēmums šajā jautājumā paliek prezidenta Fransuā Olanda rokās.

Tikmēr Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns vēl tikai šorīt izteicās, ka lēmumu par pirmā desantkuģa «Mistral» piegādāšanu Krievijai valsts pieņems novembrī.

Kā ziņots, Francija pagājušajā mēnesī atlika pirmā «Mistral» klases kuģa piegādi Krievijai, pakļaujoties sabiedroto spiedienam, kas uzstāja, ka kuģa piegāde ir nepieļaujama, ņemot vērā Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Lai varētu notikt karakuģa piegāde, «pilnībā ir jārespektē» Kijevas, Maskavas un promaskavisko kaujinieku starpā panāktā pamiera vienošanās, vēl šomēnes uzsvēra Francijas prezidents Fransuā Olands.

Francija 2011.gadā piekrita uzbūvēt un pārdot Krievijai divus desantkuģus. Atbilstoši sākotnējam plānam pirmo kuģi bija paredzēts piegādāt oktobrī vai novembrī, bet otro - 2015.gadā.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu