«Islāma valsts» atbrīvo 25 Sīrijā nolaupītus kurdu skolēnus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» trešdien atbrīvoja 25 kurdu skolēnus, kurus tā kaujinieki maijā bija nolaupījuši Sīrijas ziemeļos, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Tie bija pēdējie līdz šim neatbrīvotie bērni no 153 skolēnu grupas, kuru «Islāma valsts» 29.maijā nolaupīja Alepo provincē.

Skolēni, kas lielākoties bija vecumā no 13 līdz 15 gadiem, tika nolaupīti un saņemti par ķīlniekiem ceļā no Alepo pilsētas, kur viņi bija kārtojuši eksāmenus, uz kurdu apdzīvoto Kobanes (Ainalarabas) pilsētu.

Pirmajās nedēļās pēc nolaupīšanas pieciem bērniem izdevās aizbēgt un vēl 37 tika atbrīvoti. Septembrī «Islāma valsts» atbrīvoja 70 bērnus, un vēl daži bērni tika atbrīvoti pēc tam.

Bērnu atbrīvošana notika par spīti tam, ka vēl turpinās kaujas starp «Islāma valsts» un kurdu spēkiem par stratēģiski nozīmīgo Kobanes pilsētu pie Turcijas robežas.

Kurdu spēki, kurus atbalsta ASV ar gaisa triecieniem un ieroču nomešanu, līdz šim spēj atturēt «Islāma valsti» no Kobanes ieņemšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu