Lielbritānijas iznīcinātāji pārtvēruši Latvijas kravas lidmašīnu (5)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji trešdien uz dienvidiem no Londonas pārtvēruši Latvijas kravas lidmašīnu, kas tika nogādāta Stenstedas lidostā. Lidostas preses pārstāvis paskaidroja, ka tā ir standarta procedūra gadījumos, kad lidmašīna zaudējusi sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

Tā kā Krievijā ražotais lidaparāts «Antonov An-26» bija zaudējis sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem, tas tika pārtverts un pavadīts līdz lidostai, kur policija to aplenca.

Lidmašīna tika pārmeklēta un trīs apkalpes locekļi, kas visi bija Lietuvas pilsoņi, iztaujāti. Rezultātā policija

neko aizdomīgu nekonstatēja un lidmašīnai tika atļauts turpināt ceļu.

Latvijas aviokompānija «RAF-Avia», kurai pieder lidmašīna, trešdien informēja, ka lidmašīna bijusi ceļā no Itālijas uz Birmingemu, kad, ielidojot Lielbritānijas gaisa telpā, zaudējusi kontaktus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

Kādēļ sakari pārtrūkuši, vēl nav zināms, norādīja aviokompānijas pārstāve.

Tikmēr britu Karaliskie

gaisa spēki atvainojušies sabiedrībai par iznīcinātāju radīto troksni,

pārtverot Latvijas lidmašīnu.

Karaliskie gaisa spēki norādīja, ka iznīcinātāji lido ar virsskaņas ātrumu virs zemes tikai absolūtas nepieciešamības gadījumā.

Kentas policija no iedzīvotājiem saņēma vairākas sūdzības par skaļu sprādziena troksni no Dartfordas rajona. Ieraksti tviterī liecina, ka troksnis bijis dzirdams visā grāfistē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu