Ebolas vīrusa izplatīšanās temps Libērijā palēninās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa smagi skartajā Libērijā tā izplatīšanās temps palēninās, tomēr krīze vēl ne tuvu nav beigusies, trešdienas vakarā paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

«Šķiet, ka šī tendence Libērijā ir reāla un tur tiešām notiek epidēmijas palēnināšanās,» reportieriem Ženēvā paziņoja WHO ģenerāldirektora palīgs Brūss Eilvords. «Ir arvien vairāk pierādījumu, ka šīs valstis var pārvarēt šo slimību,» sacīja Eilvords.

Viņš tomēr brīdināja neuztvert šo informāciju nepareizi un neuzskatīt, ka Ebolas vīrusa izplatīšanās jau tiek kontrolēta.

Saskaņā ar jaunākajiem WHO datiem Ebolas vīrusa epidēmijā inficēto skaits ir pieaudzis līdz 13 703 cilvēkiem, no kuriem 4922 miruši.

Epidēmija vissmagāk skārusi trīs Rietumāfrikas valstis Gvineju, Libēriju un Sjerraleoni. Ārpus tām bijuši tikai 10 nāves gadījumi.

Libērijā inficējušies 6535 cilvēki, Sjerraleonē - 5235 un Gvinejā - 1906. Kaimiņvalstī Mali, kur ar Ebolas vīrusu mirusi divus gadus veca meitene pēc Gvinejas apmeklējuma, nav konstatēti jauni infekcijas gadījumi.

Libērijā ir reģistrēti 2705 nāves gadījumi, Sjerraleonē - 1281, un Gvinejā - 926 nāves gadījumi. Ārpus šīm valstīm ir reģistrēti astoņi ar Ebolas vīrusu mirušie Nigērijā un pa vienam ASV un Mali.

ASV trešdien noteica 21 dienas karantīnu visiem amerikāņu karavīriem, kas atgriežas no Rietumāfrikas, lai novērstu slimības izplatīšanos. ASV teritorijā ar Ebolas vīrusu inficējušies tikai divi cilvēki, un abi jau ir izārstēti.

Libērijā un Senegālā pašlaik ir apmēram 1100 ASV karavīru, bet viņu skaitu plānots palielināt līdz četriem tūkstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu