Austrālija kriminalizē braucienus uz terorisma karstajiem punktiem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas parlaments ceturtdien pieņēma likumu, kas kriminalizē braucienus uz terorisma karstajiem punktiem, lai apturētu džihādistu došanos karot uz Irāku un Sīriju.

Austrālijas valdība ir nobažījusies par islāma ekstrēmistu došanos uz Tuvajiem Austrumiem, lai tur pievienotos tādiem grupējumiem kā «Islāma valsts». Tiek uzskatīts, ka šādus braucienus jau ir veikuši 70 Austrālijas pilsoņi.

Pretterorisma likuma grozījums par ārvalstu kaujiniekiem paredz, ka ierašanās bez attaisnojoša iemesla «noteiktā zonā», kur teroristu organizācija veic naidīgu darbību, ir likumpārkāpums, par kuru var draudēt cietumsods līdz 10 gadiem.

«Parlamenta šodien pieņemtais likumprojekts par ārvalstu kaujiniekiem nozīmēs pirmām kārtām to, ka ir vieglāk nodrošināt to austrāliešu notiesāšanu, kuri cīnījušies teroristu grupējumos ārvalstīs. Tas nozīmēs, ka ir vieglāk novērot potenciālos teroristus šeit, un tas arī nozīmēs .. ka ir vieglāk tiesiski vajāt naida sludinātājus, kuri rada potenciālos teroristus,» parlamentā paziņoja premjerministrs Tonijs Ebots.

Viņš sacīja, ka apmēram 100 austrāliešu atbalsta džihādistus, kuri devušies uz Tuvajiem Austrumiem. Premjers piebilda, ka apmēram 20 džihādistu, kas cīnījušies teroristu grupējumos, jau ir atgriezušies Austrālijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu