Donbasā tiekot ievesti Krievijas spēki, vietējie kaujinieki - atstumti (96)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Donbasā turpina ierasties Krievijas karaspēka vienības, savukārt teroristi kļūst par Krievijas ierindas kājniekiem, savā «Facebook» lapā raksta Ukrainas organizācijas «Informatīvā pretošanās» vadītājs Dmitro Timčuks.

«Doņeckā Petrovskas rajonā ierodas krievu vienības, kas maskējušās kā «zemessardze» bez jebkādām pazīšanas zīmēm vai uzšuvēm. Novērota Krievijas armijas motorizēto vienību, kā arī gaisa desantnieku vienību ierašanās,» raksta Timčuks.

«Horļivkas pilsētā, Doņeckas Kirovas un Kijevas rajonā turpina ierasties Krievijas vienības - Krievijas Dienvidu kara apgabala motorizēto strēlnieku brigāžu mobilās taktiskās grupas, kuras nokomplektētas ar ierindas bruņutehniku. Vietējie kaujinieki tiek atstumti otrajā plānā,» raksta Timčuks.

Volnovahas rajonā krievu-teroristiskie spēki veic Ukrainas spēku uguns pozīciju izlūkošanu, norāda eksperts.

Jeļeņikovas rajonā tiek ievesta bruņutehnika, kur fiksētas vismaz 20 bruņutehnikas vienības. Timčuks norāda, ka bruņutehnikas ekipāžas ir krievu algotņi, bet vietējiem kaujiniekiem atvēlēta kājnieku loma.

«Caur Luhanskas rajonu virzās «apgādes konvoji». Ar konvoju palīdzību tiek piegādāts bruņojums un munīcija Krievijas-teroristu spēkiem, kuri apšauda Ukrainas spēku kareivjus Luhanskas rajonos,» piebilda Timčuks.

Novērota arī otrās Krievijas-teroristu spēku bataljona taktiskās grupas koncentrēšanās Novoazovskas rajonā.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu