ES pagarina pret Baltkrieviju noteiktās sankcijas vēl uz gadu (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien pagarināja sankcijas pret Baltkrieviju vēl uz vienu gadu, paziņojot, ka Minska nav panākusi pietiekamu progresu cilvēktiesību jautājumā, lai atceltu sankcijas.

Lēmums tika pieņemts, «jo visi politieslodzītie nav tikuši atbrīvoti (..) un cilvēktiesību, likuma varas un demokrātijas principu ievērošana Baltkrievijā nav ievērojami uzlabojusies,» norādīts paziņojumā.

Tajā tomēr minēts, ka 24 personas un septiņas organizācijas ir svītrotas no sankciju saraksta.

Šis lēmums tomēr neatspoguļo izmaiņas ES «kritiskajā politikā pret Baltkrieviju», kuras mērķis ir uzlabot cilvēktiesību stāvokli, norādīts ES paziņojumā.

ES pirmoreiz ieviesa sankcijas pret Baltkrieviju 2004.gadā, reaģējot uz prezidenta Aleksandra Lukašenko pastrādātajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Pašreizējās sankcijas iekļauj embargo bruņojumam un aprīkojumam, ko var izmantot protestu apspiešanai valsts iekšienē. ES ir noteikusi arī aktīvu iesaldēšanu un iebraukšanas aizliegumu konkrētiem cilvēkiem.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu