Francijas armija Mali izvērsusi plašu operāciju pret džihādistiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas armija Mali ziemeļos izvērsusi plašu operāciju un sīvas kaujas franču karavīru un džihādistu starpā turpinājušās arī naktī uz ceturtdienu, pavēstīja armijas preses pārstāvis Žils Žarons.

«Francijas armija kontrolē situāciju,» sacīja amatpersona. «Kaujas turpinājās naktī, bet mēs kaujas laukā gūstam virsroku.»

«Mums stājās pretī kādi 30 nopietni bruņojušies teroristi, atbilstoši mūsu aprēķiniem aptuveni 20 no viņiem šorīt jau bija neitralizēti,» viņš piebilda.

Kaujās Mali Tigargara kalnos dzīvību trešdien zaudējis 32 gadus vecais Francijas armijas seržants un Afganistānas kara veterāns Tomass Dipijs.

Kopš Francijas armija 2013.gadā Mali iesaistījās cīņās pret islāmistiem, kas tobrīd bija sagrābuši kontrolē valsts ziemeļus, tur krituši desmit Francijas karavīri.

Francijas spēku vadītās ofensīvas rezultātā islāmistus izdevies padzīt no Mali ziemeļu pilsētām, tomēr viņi joprojām spēj sarīkot periodiskus uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu