Krievijas valdība iesniegs Valsts domē likumprojektus par brīvo ekonomisko zonu Krimā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ir parakstījis rīkojumu, kas paredz iesniegt Valsts domē likumprojektus par brīvās ekonomiskās zonas izveidošanu Krimā, piektdien paziņoja valdības interneta vietne.

Likumprojekti paredz Krimas Republikā un Sevastopoles pilsētā ieviest īpašu tiesisku režīmu, kas saistīts ar brīvās ekonomiskās zonas izveidošanu šajās teritorijās. Tiek paredzēta arī iespēja piemērot brīvās muitas zonas muitas procedūru.

Krievijas valdības sēdē ceturtdien tika apstiprināts likumprojekts par brīvās ekonomiskās zonas izveidošanu Krimas federālajā apgabalā.

Krievijas ministrs Krimas lietās Oļegs Saveļjevs valdības sēdē paskaidroja, ka par brīvās ekonomiskās zonas dalībniekiem Krimā tiks atzītas «juridiskas personas, kas īsteno investīciju projektus sfērās, kurām ir vislielākā prioritāte Krimā», izņemot investīcijas naftas un gāzes ieguvē, kā arī investīcijas vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā.

Saveļjevs sacīja, ka līdz ar nodokļu atvieglojumiem tiks ieviests brīvās muitas zonas režīms.

Runājot par nodokļu atvieglojumiem, Saveļjevs sacīja, ka peļņas nodoklim ir paredzēts noteikt nodokļa daļu 0% apmērā par peļņu, kas ieskaitāma federālajā budžetā, un nodokļa daļu līdz 13,5% apmērā par peļņu, kas ieskaitāma reģionālos budžetos. Ir arī paredzēta atbrīvošana no īpašuma nodokļa maksāšanas uz 10 gadiem un atbrīvošana no zemes nodokļa maksāšanas «uz investīciju īstenošanas termiņu, tas ir, līdz objekta nodošanai ekspluatācijā, bet ne vairāk kā uz trim gadiem». Ministrs arī sacīja, ka ir paredzēts noteikt īpašu amortizācijas koeficientu uz laiku no diviem līdz 25 gadiem un ka ir paredzēti atvieglojumi arī sociālo maksājumu ziņā.

Muitas nodevas un muitas PVN netiks iekasēti par brīvajā ekonomiskajā zonā ievestām automašīnām, aprīkojumu un detaļām.

Likumam par brīvās ekonomiskās zonas izveidošanu Krimā jāstājas spēkā nākamā gada 1.janvārī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu