Ukrainā iebraucis ceturtais Krievijas «humānās palīdzības» konvojs (41)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piektdien Ukrainā iebraukusi kārtējā Krievijas «humānās palīdzības» autokolonna, kas dodas uz Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētajām teritorijām valsts austrumos.

Konvojs robežas Krievijas pusē izgājis nepieciešamās pārbaudes un iebraucis Ukrainas teritorijā caur robežpunktiem, kas neatrodas Kijevas kontrolē.

Viena konvoja daļa devusies uz Doņecku, otra - uz Luhansku.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas sūtītais konvojs vēlāk piektdien Doņeckā un Luhanskā nogādājis «humāno palīdzību». Uz katru no pilsētām nosūtītas 50 kravas mašīnas, vēsta aģentūra TASS.

«Krievijas humānās palīdzības konvojs, apmēram 100 kravas mašīnas, agrāk sadalījies divās atsevišķās kolonnās. Katrai no pilsētām 50 kravas mašīnas piegādājušas kopumā aptuveni 500 tonnas pārtikas produktu un celtniecības materiālu,» ziņo aģentūra.

Jau sākusies izkraušana un notiek preču pārvietošana uz noliktavām.

Ārkārtas situāciju ministra vietnieks Vladimirs Stepanovs iepriekš paziņoja, ka nedēļas laikā Luhanskas un Doņeckas apgabalam ar konvoju palīdzību paredzēts piegādāt līdz 3000 tonnu «humānās palīdzības».

Tas ir jau ceturtais «humānās palīdzības» konvojs, kuru Krievija sūta uz Ukrainas austrumiem.

Jau augustā un septembrī Krievijas valdība uz Luhansku un Doņecku nosūtīja trīs «humānās palīdzības» konvojus.

Pirmā «humānās palīdzības» krava tika ievesta Ukrainā 22.augustā, izvairoties no Ukrainas robežsardzes un Sarkanā Krusta pārbaudēm. Krievijas pusē gan vairākas konvoja automašīnas izrādītas ārvalstu un krievu žurnālistiem, kuru uzņemtajos attēlos redzams, ka kravas automašīnas ir pustukšas.

Pēc Ukrainas drošības dienestu novērtējuma, uzņemtie satelītattēli ar konvoju liecina, ka augustā ievestajās kravas automašīnā iekrautas Ukrainas militārajās rūpnīcās salaupītās ražošanas iekārtas.

Savukārt trešais Krievijas konvojs, kas septembra beigās ieradās Doņeckā, neatveda vis humāno palīdzību, bet munīciju un komunikāciju slāpēšanas iekārtas, toreiz rakstīja Ukrainas organizācijas «Informatīvā pretošanās» vadītājs Dmitro Timčuks.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu