«Virgin» kosmosa kuģa «Galactic's SpaceShipTwo» katastrofā gājis bojā pilots (54)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmuma «Virgin» kosmosa kuģis «Galactic's SpaceShipTwo» izmēģinājuma lidojuma laikā virs Kalifornijas piektdien cietis katastrofu, un viens no pilotiem gājis bojā. Kosmosa kuģi, kurš joprojām bija izmēģinājuma fāzē, gaisā pacēla lielāks lidaparāts «WhiteKnightTwo», kas to pēc tam to atbrīvoja, lai izmēģinātu tā raķešdzinēju.

Neilgi pēc tam, kad «Galactic's SpaceShipTwo» uzsāka patstāvīgu lidojumu, lidojuma vadības centrs tviterī ziņoja, ka tam radusies «nopietna novirze».

Kalifornijas ceļu patrulēšanas dienests vēsta, ka kosmosa kuģis nogāzies tuksnesī un ka viens pilots gājis bojā, bet otrs ir ievainots.

Tikmēr nesējlidaparāts «WhiteKnightTwo» ir sekmīgi piezemējies.

«Virgin» ir pionieris privātā kosmosa tūrisma jomā, un prognozēja, ka «Galactic's SpaceShipTwo» savā pirmajā komerciālajā suborbitālajā lidojumā dosies tuvāko mēnešu laikā.

Kuģī bija paredzētas sešu pasažieru vietas, un biļetes uz dažas minūtes ilgo lidojumu suborbitālajā telpā, kas maksā 200 000 ASV dolāru, bija rezervējuši jau 500 cilvēku.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu