Dombrovska birojā varētu strādāt divi darbinieki no Piebalga biroja (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos Valda Dombrovska (V) birojā varētu strādāt divi bijušā Eiropas Savienības (ES) attīstības komisāra Andra Piebalga (V) biroja pārstāvji - kādreizējā Dombrovska padomniece Elīna Melngaile un Piebalga asistente Laila Bernere, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Melngaile, kura iepriekš strādājusi par «Ekonomistu apvienības 2010» biroja vadītāju, «Baltijas tranzīta bankas» padomes priekšsēdētāja palīdzi, Īpašu uzdevumu ministra ES lietās sekretariātā par dokumentu tulkotāju un analītiķi, apvienības «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcijas konsultanti, kā arī angļu valodas skolotāju Hanzas vidusskolā, bijusi arī Dombrovska padomniece. Viņa par ārštata padomnieci ES jautājumos strādājusi arī kādreizējā Ministru prezidenta Einara Repšes komandā.

Tāpat Melngaile strādājusi praksē Lielbritānijā un Zviedrijā, piedaloties politisko partiju priekšvēlēšanu kampaņu organizēšanā, piedalījusies dažādās konferencēs un semināros, kuri saistīti ar politoloģiju un starptautiskajām attiecībām. Melngaile, kura Latvijas Universitātē studējusi starptautisko attiecību vēsturi un jurisprudenci, bijusi arī partijas «Jaunais laiks» Jaunatnes nodaļas valdes locekle un Latvijas Konservatīvās jaunatnes apvienības priekšsēdētāja.

Savukārt Bernere bijusi arī Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes (V) sekretāre.

Plānots, ka Dombrovska kabinetā strādās septiņi cilvēki, divi no tiem būs latvieši.

Pats Dombrovskis aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka darbs pie biroja veidošanas ir sākts un pašlaik vienīgi zināms, ka to vadīs Taneli Lahti, kurš līdz šim vadījis EK viceprezidenta ekonomikas un monetāro lietu jautājumos kabinetu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu