EP neievēlētā Vaidere ieņems Dombrovska vietu EP (55)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamentā (EP) neievēlētā Inese Vaidere (V) ieņems Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos Valda Dombrovska (V) vietu EP, apliecināja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Maijā notikušajās EP vēlēšanās Vaidere saņēma 40 015 plusus un 21 517 svītrojumus, atstājot viņu «Vienotības» saraksta piektajā vietā, savukārt līdzšinējais EP deputāts Dombrovskis, kurš vēlēšanās saņēma 148 056 plusus un 6214 svītrojumus, ar 1.novembri sāks darbu jaunajā EK, ļaujot Vaiderei ieņemt viņa vietu.

Vaidere aģentūrai jau iepriekš LETA neslēpa gandarījumu, ka nākamais EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers Dombrovskim uzticējis EK viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos amatu, jo «nelielas valsts pārstāvim, kurš iecelts tik atbildīgā amatā, tas ir augsts novērtējums gan Latvijai, gan viņam personīgi».

Vaicāta par profesionālo darbu pēc EP vēlēšanām, Vaidere norādīja, ka joprojām ir Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes profesore.

«Šo darbu es neesmu pārtraukusi kopš universitātes beigšanas, es visu laiku strādāju universitātē,» sacīja bijusī deputāte, atzīstot, ka pēc desmit gadu intensīva darba EP esot atļāvusies pāris nedēļas arī atpūsties.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu