Irākas kurdu zemessargi ieradušies Kobanē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas kurdu zemessargi jeb tā dēvētie pešmergi sestdien ieņēmuši pozīcijas Kobanē, kas atrodas Sīrijas pierobežā ar Turciju, pavēstīja kurdu spēku pārstāvis Ismats Hasans.

«Viņu posteņi būs izvietoti visā Kobanē, īpaši austrumu un rietumu sektoros, kur nostiprinājušies «Islāma valsts» kaujinieki,» aģentūrai DPA sacīja Hasans. «Visi apgādes jautājumi tiek risināti ciešā koordinācijā ar [Sīrijas kurdu lielāko bruņoto grupējumu] Tautas aizsardzības savienību (YPG).»

22.oktobrī Irākas kurdu autonomā apgabala parlaments atbalstīja savu zemessargu nosūtīšanu uz Kobani, kas pakļauta islāmistu teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumam.

Piektdienas vakarā Turcijas robežu šķērsoja aptuveni 150 pešmergi, kas bruņoti ar mīnmetējiem un smagajiem ložmetējiem.

Tikmēr «Islāma valsts» kaujiniekus, kas Kobanes dienvidos iesaistīti kaujās ar vietējiem kurdiem turpināja bombardēt ASV vadītās koalīcijas aviācija.

Tajā pašā laikā pešmergi Irākas ziemeļos uzsāka plašu uzbrukumu, cenšoties atgūt «Islāma valsts» kontrolē nonākušo Sindžāru.

Vienlaikus Irākas bruņotie spēki ar starptautiskās koalīcijas aviācijas atbalstu sākuši uzbrukumu islāmistiem Anbāras provinces austrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu