Ēģiptē notiesā astoņus vīriešus par piedalīšanos šķietamās geju laulībās (27)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes tiesa sestdien piesprieda trīs gadus ilgu cietumsodu astoņiem vīriešiem, kas redzami internetā izplatītā videoierakstā, kurā, kā apgalvo prokuratūra, redzamas geju laulības.

Homoseksualitāte kā tāda Ēģiptē nav aizliegta, tāpēc apsūdzētie tika notiesāti par «mudināšanu uz izlaidību un sabiedriskās morāles aizskaršanu».

Notiesātajiem papildus piespriesta trīs gadu ilga policijas uzraudzība pēc cietumsoda izciešanas.

Saskaņā ar apsūdzības rakstu videoierakstā, kas uzņemts uz kāda Nīlas kuģīša, redzama geju laulību ceremonija. Divi no tajā redzamajiem vīriešiem skūpstās, apmainās gredzeniem un pēc tam griež svētku torti, uz kuras izveidots abu kopportrets.

Videoieraksts guvis lielu popularitāti sociālās saziņas medijos «Facebook» «Twitter» un «YouTube».

Viens no apsūdzētajiem vēl pirms septembrī notikušā aresta kādā televīzijas sarunu raidījumā apgalvoja, ka videoierakstā esot uzņemtas dzimšanas dienas svinības.

Arī pēdējā tiesas sēdē pirms sprieduma pasludināšanas, kas notika 11.oktobrī, Tieslietu ministrijas tiesu medicīnas eksperts apgalvoja, ka apsūdzētie esot nevainīgi.

«Medicīniskās pārbaudes parādīja, ka astoņi apsūdzētie nedz nesen nedz senāk nav piekopuši homoseksuālismu,» intervijā aģentūrai AFP savu slēdzienu apliecināja Hešams Abdelhameds. «Visa lieta ir safabricēta un nepamatota. Policija viņus neaizturēja nozieguma vietā, un video neparko neliecina.»

Iepriekš homoseksuālisti Ēģiptē tikuši tiesāti par «reliģijas izmiešanu» un par «islāmam pretrunā esošu reliģisko praksi».

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu