Anglijā 10 000 cilvēku dzīvo no pabalstiem, jo strādāšanai ir par resnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūkstošiem cilvēku katru mēnesi tiek izmaksāta slimības nauda tādēļ, ka viņu auguma masa traucē tiem strādāt apmaksātu darbu. Tas tiek nodrošināts, balstoties uz nodokļu maksātāju iemaksātajiem £54 miljoniem (vairāk nekā 69 miljoni eiro), raksta «Anglo Baltic News».

Ir atklājušies pārsteidzoši dati par pabalstu maksājumiem, kas tiek pieprasīti, pamatojoties uz slimībām, kas saistītas ar aptaukošanos. Kā izrādās, pēdējo piecu gadu laikā to apjoms ir vairāk nekā dubultojies. Šie šokējošie fakti skaidri iezīmē jaunu krīzi Apvienotajā Karalistē.

Gandrīz 12 000 cilvēku pagājušā gada laikā saņēma invaliditātes pabalstu tāpēc, ka viņiem tika diagnosticēta vielmaiņas slimība aptaukošanās - medicīniskais termins diabēta un augsta asinsspiediena kombinācijai. Darba un Pensiju departamenta statistika parāda, ka šāda veida pabalstu pieprasošo skaits ir vairāk nekā dubultojies, ja salīdzina ar situāciju pirms pieciem gadiem, kad pabalstu saņēma 5500 iedzīvotāju.

Foto: AFP/LETA

Milzu slogs veselības aprūpes sistēmai

Aptaukošanās ir arī milzīgs slogs Nacionālajai veselības aprūpes sistēmai, un šī problēma valstij izmaksā miljardiem eiro katru gadu. Pie tā, ka netiek sperti soļi pret pārtikas industrijas propagandu, kā arī tā, ka sabiedrībā netiek popularizēts veselīgs dzīvesveids, tiek vainoti ministri, kas līdz šim nav pieņēmuši attiecīgos lēmumus.

Anglo Baltic News

Veselības eksperti paredz, ka ap 2050.gadu izmaksas, kas saistītas ar aptaukošanās izraisītu slimību ārstēšanu un pacientu uzturēšanu, valstij pieaugs vairāk nekā piecas reizes, un

ap šo laiku aptaukošanās problēmas būs jau divām trešdaļas sabiedrības.

Sabiedrības masveida aptaukošanās ir ievērojama problēma Lielbritānijai, taču eksperti uzskata, ka tai netiek pievērsta pietiekami liela valdības uzmanība. Šobrīd redzamie dati rada bažas par Lielbritānijas sabiedrības iespējām pilnvērtīgi funkcionēt arī nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu