Īrijā notiesā motociklistu, kurš reibumā sabrauca latvieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijā kāds vīrietis notiesāts par to, ka alkohola reibumā ar savu motociklu pagājušajā gadā sabraucis Latvijas valstspiederīgo, zvejnieku Andreju Kasevskiju, raksta «Baltic Ireland».

30 gadus vecais motociklists šonedēļ stājās Galvejas iecirkņa tiesas priekšā.

Viņš netika atzīts par vainīgu bīstamā braukšanā, bet tika atzīts par vainīgu neuzmanīgā braukšanā, kas izraisījusi cietušās personas nāvi.

Pērnā gada 5.aprīlī apmēram deviņos vakarā

notiesātais ar jaudīgu motociklu pārbrauca pāri Kasevskijam, kurš gulēja uz ceļa braucamās daļas neapgaismotā vietā.

Cietušais mira notikuma vietā no iekšējiem ievainojumiem.

Liecinieki apgalvoja, ka 33 gadus vecais Andrejs Kasevskijs pirms tam bija redzēts vietējā krogā alkohola reibumā. Zvejnieks, kura traleris bija pietauvots piestātnē, ciematā bija izbaudījis savu brīvdienu.

Cieta arī motociklists ar draudzeni

Motociklists un viņa draudzene, kura arī atradās uz motocikla notikuma brīdī, ar viegliem ievainojumiem tika nogādāti slimnīcā.

Apsūdzētā advokāts tiesā norādīja, ka viņa klients traģiskā notikuma brīdī nevarēja pamanīt uz ceļa gulošo vīrieti, jo bija tumšs un tas bija ģērbies tumšās drēbēs.

Tiesnesis norādīja, ka incidents ir bijis traģisks ne tikai bojā gājušajam, bet arī viņa sievai un dēlam. Kasevskija ģimenes locekļi no Latvijas uz tiesu nebija ieradušies.

Par neuzmanīgu braukšanu, kas izraisījusi cietušās personas nāvi, tiesa motociklistam piesprieda 12 mēnešu cietumsodu, bet par braukšanu dzērumā uz trīs gadiem atņēma autovadītāja tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu