Pāvests: Bērniem ir tiesības augt ģimenē kopā ar tēvu un māti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērniem ir tiesības augt ģimenē kopā ar tēvu un māti, kas spēj radīt pienācīgu vidi viņu attīstībai un emocionālajam briedumam, pirmdien Vatikāna Radio uzsvēris pāvests Francisks.

Ģimene ir zāles pret sabiedrības sašķeltību, bet krīze ģimenes institūcijā izraisījusi ekoloģisku krīzi sabiedrībā, jo arī sociālajai videi, tāpat kā dabas videi, nepieciešama aizsardzība, viņš sacījis, atklājot tradicionālās ģimenes vērtībām veltītu starpreliģiju konferenci, kurā piedalās kristiešu, musulmaņu, jūdaistu un citu reliģisko kopienu līderi.

Lai gan ļaudis beidzot sākuši apzināties, ka problēmām, kas apdraud dabas vidi, ir jāmeklē risinājums, tomēr daudz lēnāk viņos mostas apziņa, ka arī mūsu trauslā sociālā vide ir apdraudēta, tādēļ pienācis laiks kopt un attīstīt cilvēkekoloģiju, norādījis Romas katoļu baznīcas vadītājs.

Viņš aicinājis «īpaši paturēt prātā jauniešus, kas pārstāv mūsu nākotni», lai viņi nepakļautos postošajai pārejošu vērtību videi, bet iedrīkstētos iet pret šābrīža straumi, tiecoties pēc īstas un paliekošas mīlestības.

«Neiekrītiet politisku priekšstatu lamatās. Ģimene ir antropoloģisks fakts, sociāli un kulturāli pamatots fakts. Mēs nevaram to kvalificēt, balstoties vienīgi uz ideoloģiskiem priekšstatiem vai pieņēmumiem, kas ir svarīgi tikai kādā vienā vēstures posmā. Nevar runāt par konservatīviem vai progresīviem priekšstatiem. Ģimene ir ģimene. (..). Ģimene pati par sevi ir spēks,» uzsvēris pāvests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu