Igaunijā noziedzīgu grupu tur aizdomās par 6,8 miljonu eiro atmazgāšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Igaunijas Centrālā kriminālpolicija un Valsts prokuratūra veic kriminālprocesu, kurā septiņi vīrieši un viena sieviete tiek turēti aizdomās par piederību noziedzīgam grupējumam laika posmā no 2012.gada līdz 2014.gada septembrim, kā arī par naudas atmazgāšanu 6,8 miljonu eiro apmērā.

Apsūdzībā teikts, ka noziedzīgais grupējums legalizēja naudu, kas iegūta no nodokļu krāpniecības, ko īstenoja kompānijas Somijā un Igaunijā.

Nauda tika pārskaitīta caur dažādām kompānijām uz Igauniju

un izņemta skaidrā naudā no bankas kontiem, otrdien informēja Igaunijas Valsts prokuratūra.

Kriminālprocess par nodokļu krāpšanos tiek veikts Somija, un kopā ar Igauniju ir izveidota izmeklēšanas grupa iespējamo noziedzīgo nodarījumu atklāšanai.

«Krimināllietas, kas tiek izmeklētas Igaunijā un Somijā, ir ārkārtējas, jo ir tik liels aizdomās turēto skaits, tās ir apjomīgas un

procesuālās darbības vienlaikus tiek īstenotas dažādās vietās,»

informēja Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas ekonomisko noziegumu nodaļas vadītājs Janeks Māziks.

Prokurors Pirets Paukstis stāstīja, ka septembra vidū kopīgā operācijā «Leopold» tika īstenota, lai atklātu noziedzīgo grupējumu.

Operāciju īstenoja Igaunijas un Somijas kriminālpolicija

sadarbībā ar Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldi. Izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas kratīšanas un aizturēti vairāki aizdomās turētie.

Tā kā izmeklēšanas laikā tika atklāti iespējami nodokļu noziegumi, daļa materiālu nosūtīti Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldei.

Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes amatpersonas aizturēja divus cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par viltus rēķinu izrakstīšanu kompānijām. Sākotnējā informācija liecina, ka

viltoti rēķini izrakstīti apmēram 90 kompānijām, no kurām lielākā daļa ir būvfirmas

Igaunijā. Rezultātā divas būvniecības kompānijas un to valdes locekļi arī ir aizdomās turētie noziegumā, bet valsts tādas prakses rezultātā nesaņēma nodokļu ieņēmumus ap 225 tūkstošu eiro apmērā.

Visas sākotnēji aizturētās personas pašlaik ir atbrīvotas. Lietu izmeklē Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas ekonomisko noziegumu nodaļa un ir konfiscēti aktīvi vairāk nekā 500 tūkstošu eiro apmērā, tostarp skaidra nauda, bankas konti, automašīnas un trīs reģistrēti nekustamie īpašumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu