Doņeckas separātisti veido lauka kara tiesas ar tiesībām piespriest nāvessodus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Austrumukrainas prokrievisko separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas varas iestādes veido lauka kara tiesas, kurām būs tiesības piespriest nāvessodus, ceturtdien paziņoja republikas valdības un tautas padomes preses centrs.

«Doņeckas tautas republika ievieš rajonos, kuros pastāv karastāvoklis, kā arī karadarbības rajonos īpašu kārtību kara tiesu un tiesvedības organizēšanai un komplektēšanai,» teikts paziņojumā preses centra interneta vietnē.

Saskaņā ar šo paziņojumu lauka kara tiesu jurisdikcijai būs pakļauti tādi nodarījumi kā nepakļaušanās komandiera pavēlei, slepkavība, valsts nodevība, spiegošana, diversija, tīša īpašuma iznīcināšana, marodierisms, laupīšana, militārā īpašuma izlaupīšana un bojāšana, izvairīšanās no karadienesta un dezertēšana.

«Par katru spriedumu, kurā piespriests nāvessods (nošaušana), lauka kara tiesa nekavējoties nosūta oficiālus paziņojumus rakstiskā formā Doņeckas tautas republikas kara tribunāla priekšsēdētājam un ģenerālprokuroram, kuriem savukārt ir pienākums nekavējoties organizēt sprieduma likumības un pamatotības pārbaudi,» teikts paziņojumā.

Ja nāves spriedums atzīts par nelikumīgu, kara tribunāla priekšsēdētājam vai ģenerālprokuroram tas jāapstrīd septiņu dienu laikā. Tādā gadījumā spriedums jāatceļ, bet krimināllieta jānosūta jaunai izskatīšanai attiecīgā kara tiesā ar citu tiesnešu sastāvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu