Grībauskaite Krieviju nosauc par teroristisku valsti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite Krieviju nosaukusi par teroristisku valsti un brīdinājusi - ja agresija Ukrainā netiks apturēta, tā var izplatīties tālāk.

«Lietuva ir viena no valstīm, kas nesen veikusi sarežģīto ceļu uz neatkarības atgūšanu. Šodien mēs zinām, ka Ukraina cīnās par mieru Eiropā par mums visiem. Ja teroristiska valsts, kas piedalās neslēptas agresijas īstenošanā pret savu kaimiņvalsti, netiks apturēta, tad agresija Eiropā izpletīsies vēl tālāk,» intervijā nacionālajam radio pavēstīja Lietuvas prezidente.

Valsts vadītāja uzsvēra, ka ikvienai valstij ir tiesības izvēlēties savu likteni.

«Lietuva, līdzīgi citām Eiropas valstīm, saprot, ka par mieru ir jācīnās, miers ir jāaizstāv un neatkarība un suverenitāte ir neaizskaramas. Katrai nācijai ir tiesības uz savu valsti, un neviens nedrīkst diktēt, kā tai vajadzētu dzīvot, vai tā būtu liela valsts vai maza. Tāpēc mums pašreizējam Kremlim un pašreizējai valdībai ir jāpasaka, ka šāda rīcība nekad netiks paciesta,» norādīja Grībauskaite.

Nākamajā nedēļā prezidente dosies vizītē uz Kijevu, lai tikos ar Ukrainas līderiem.

«Mana vizīte sakrīt ne tikai ar Ukrainas grūto laiku, bet arī ar mūsu apņemšanos kopš 2002.gada katru gadu vai katru otro gadu sanākt uz Lietuvas-Ukrainas prezidentu padomi. Tāds būs tikšanās formāts,» piebilda prezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu