Merkele kritizē Krievijas turēšanos pie «stipro likuma»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien kritizējusi Krievijas turēšanos pie «stipro likuma», norādot uz Ukrainas teritoriālās integritātes pārkāpšanu.

Polijas dienvidrietumu pilsētā Svidņicā kanclere kopā ar Polijas premjerministri Evu Kopaču uzstājās ceremonijā, kas veltīta Polijas un Vācijas izlīgšanas 25.gadadienai.

Atsaucoties uz Rietumu sankcijām, kas iedragājušas Krievijas ekonomiku, kopš tā anektēja Krimu un sāka atbalstīt kaujiniekus Austrumukrainā, Merkele norādīja, ka «sankcijas netika piemērotas pašu interesēs, vien tikai tad, kad ilgāk no tām nevarēja izvairīties».

Merkele, kas nedēļas nogalē notikušajā G20 samitā skarbi kritizēja Krieviju, apstiprināja, ka Vācija ar Krieviju dialogu turpinās.

«Mums kaimiņi ir partneri, nevis ietekmes sfēras,» ceturtdien pauda Merkele, atsaucies uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsūdzībām Eiropas Savienībai (ES), ka tā iejaucoties Krievijas «tuvajās ārvalstīs».

«Likuma spēks ir tas, kam mēs ticam, nevis iedomātajam stipro likumam,» piebilda kanclere.

Polija ir viena no valstīm, kas noraizējusies par pašreizējo stāvokli Ukrainā.

Ceturtdien notikušajā ceremonijā tika pieminēta 1989.gada katoļu mise, kurā toreizējais Vācijas kanclers Helmuts Kols apskāva Polijas jauno, demokrātiski ievēlēto premjerministru Tadeušu Mazovecki, jo kopš Otrā pasaules kara abu valstu attiecības bija ļoti saspringtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu